CAP-160104-7909Ik ben vanaf 1997 procesmanager van stedelijke vernieuwingsprojecten. Gedreven door passie: enerzijds vanuit de liefde voor steden, wijken en buurten en de ontwikkeling daarvan, anderzijds vanuit de wil voor het samen vormgeven ervan met bewoners en betrokken partijen. Die passie maakt mij tot een goede manager van de processen. Als zelfstandig professional wordt ik ingehuurd door gemeentes, woningcorporaties en bewonersorganisaties. Van grote steden tot kleine dorpen.

Mijn werk begint al bij aanvang van een stedelijk project: hoe steek je een proces in? Hoe gaan we het projectplan vormgeven? En hoe is de invloed van bewoners daarin? Soms treed ik op als projectleider, en soms ben ik meer op de achtergrond aan het faciliteren en ondersteunen. Een project kan bijvoorbeeld draaien om de sloop, nieuwbouw of renovatie van gebouwen of herinrichting van een hele buurt.

Uiteindelijk staat bij elk project voorop dat je samen met alle partijen tot een goede aanpak en keuze komt. Dat kan heel goed gestroomlijnd verlopen, maar er zijn ook projecten waarbij je met pijn en moeite tot een eenduidige besluit komt en het lastig is iedereen mee te krijgen.

Ik heb een enorme affiniteit met ‘de stad’: met de architectuur en de woonomgeving. Ik hou ervan helemaal op te gaan in een stad en alles wat daarmee te maken heeft.

Enkele projecten waar ik trots op ben wat er mede door mij is gerealiseerd:

 • Groesbeek – Herwendaal (na-oorlogse bouw)
  Totale nieuwe stedenbouwkundige invulling met sloop/ nieuwbouw, met bewoners zelf in de lead.
 • De Bilt – Burgemeester Heemstrakwartier (na-oorlogse bouw)
  Grote historiserende renovatie, met grote inzet op sociale begeleiding.
 • Utrecht – De Hoogstraat (voor-oorlogse bouw)
  Ontwikkeling van een wijkvisie, waarbij bewoners mijn opdrachtgever waren.
 • Breda – Heuvel-project Carré Molière (na-oorlogse bouw)
  Nieuwbouw met recht doend aan voormalig architectonisch ontwerp vanuit Delftse school.
20160112_160502

Heuvel – Breda

Voor overzicht waar ik bij projecten betrokken ben geweest, kijk op deze kaart.