logo-filmhuis

Verleid van Utrecht naar Breda, wilde ik me er als stadsmens meer thuis voelen. Ik ben begonnen met me te verdiepen in de geschiedenis van de stad. Breda is een prettige plek en cultuur is overal te genieten, maar ik miste ook wat. Ik was gewend aan kleine filmhuizen voor de betere films, gecombineerd met de daarbij behorende horeca. Een plek waar je je thuis voelt en waar je wat kunt eten voor of na de film met een goed glas wijn.

Met de steun van mijn inspirator Jos Stelling – filmmaker, oprichter filmfestival Utrecht en tevens stichter van Filmhuis LHC en Springhaver in Utrecht – ben ik aan de slag gegaan met onderzoek naar de mogelijkheden voor een kleinschalig filmhuis met horeca in Breda.

Inmiddels zijn we al een tijd druk aan de slag: we zijn een echte stichting, er ligt een stevig businessplan en de haalbaarheid is getoetst. Nu zoeken we nog de geschikte locatie.

Het initiatief Filmhuis Breda heeft inmiddels een website: www.filmhuisbreda.nl. In aanloop van de realisatie van dit project zal er – pand of geen pand – meer gebeuren in de vorm van pop-up cinema en social media. Het Filmhuis Breda staat op doorbreken!

Ik ben ervan overtuigd dat een goede culturele ontmoetingsplek een echte meerwaarde is voor de ziel van een stad.

filmhuis_moodboard